Welkom


Shiatsu

Shiatsu is: zoals officieel omschreven door het Japanse ministerie van gezondheid; een vorm van manuele therapie met behulp van duimen, vingers en handpalmen, zonder gebruik van enig ander instrument.
Er wordt druk uitgeoefend op de huid om zodoende slecht functionerende inwendige organen te corrigeren, om de gezondheid te verbeteren en om specifieke ziektes te behandelen.
Shiatsu is ook een manier om je bewust te worden van je lichaam en een manier om er voor te zorgen (Do-In)

Het basisprincipe van de Japanse geneeskunst is duidelijk en eenvoudig: pijn wordt veroorzaakt door een weerstand in de energie stroom, door teveel energie of door te weinig.
Als de weerstand kan worden opgeheven, het overschot verspreid, of het tekort aangevuld, verdwijnt de pijn.
Door subtiele druk uit te oefenen op geblokkeerde energiestromen en ook door strekbewegingen uit te voeren, zal de lichaamsenergie weer in balans komen en lichamelijk en geestelijke klachten zullen verminderen of verdwijnen.Do-In

Do-In is een systeem van oefeningen om de gezondheid en vitaliteit te bevorderen. Ook wordt hierin zelfmassage en Shiatsu toegepast met het doel het lichaam te ontgiften en verjongen.

Deze van oorsprong uit China (ca. 500 v.C) afkomstige (zelf) therapie werd Tao Yin genoemd. Tot op de dag van vandaag is dit systeem in Azi´┐Ż terug te vinden in disciplines zoals: Aikido, Chi-Kung, T'ai-Chi, Shiatsu, Yoga, Zen en diverse meditatie technieken.

Do-In is goed voor u omdat het een techniek is waardoor je lichaam soepeler wordt, je geneest of voorkomt stijfheid, pijn en andere klachten. Het verbetert je houding, spijsvertering, concentratie en energieniveau. Do-In helpt de conditie van de meridianen te verbeteren, houdt uw lichaam lenig en brengt je in evenwicht.