Inge Canisius


Inge is in 1990 afgestudeerd, als diëtist, aan de Prof. Kohnstam academie, maar de kennis die zij had opgedaan was naar haar smaak te theoretisch en zij miste het totaalbeeld in de aanpak van problemen. Tegelijkertijd werd haar interesse voor de Oosterse filosofie gewekt toen zij in die tijd, bij Henk Kortlevers in Amsterdam, de stijl Wado Ryu karate ging beoefenen. In 1997 startte zij met studeren aan de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu en haar interesse voor voeding kreeg een bredere basis. Gedurende de opleiding wordt de psychologische- en fysieke kant zowel praktisch als theoretisch onderbouwd en uitgediept, waardoor je leert de mens in z’n geheel te zien en te behandelen.

Inge is gediplomeerd Shiatsu therapeute. Zij studeerde Shiatsu, Oosterse diagnose en Do-In bij Alan Nash, Anushka Hofman, Y. Kawada en Kyoko Onishi.
Voor de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu die gevestigd is in Den Haag, geeft zij het voorbereidingsjaar. Dit voorbereidingsjaar start twee keer per jaar in februari en september en wordt gegeven in Amsterdam.
Tevens assisteert zij niveau 2 en 3K van de NSKS in Den Haag.

Jaarlijks organiseert zij
seminars met Alan Nash (directeur en hoofddocent van de NSKS) en Anushka Hofman (docente niveau 1). Tijdens deze seminars kunnen cursisten en geinteresseerden in de Oosterse filosofie hun kennis verder verdiepen en uitbreiden.

Voor diegenen die meer willen weten over Do-In geeft zij een paar per jaar een Do-In workshop met veel praktische oefeningen en tips.

Op donderdag en vrijdag is het mogelijk een afspraak te maken in haar Shiatsu praktijk. Inge is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Soma Therapeuten (NVST).